Controle gebruik taxameter

Regelmatig worden taxi chauffeurs gecontroleerd het gebruik van de taxameter. De taxameter is de boordcomputer van de taxi en registreert de rit van begin tot eind. Uiteraard met de bedoeling om de daarmee verkregen gegevens te kunnen vergelijken met de verstrekte (belasting) gegevens.

Boete vanwege niet aanzetten taxameter

Regelmatig wordt een boete opgelegd omdat de taxameter niet werd aangezet, terwijl de politie wel heeft geconstateerd dat er sprake was van personenvervoer. Wat de politie vaak niet weet is dat de taxameter niet hoeft te worden gebruikt bij vervoer voor Uber of Bolt. Voorwaarde is wel dat de gebruikelijke App werd aangezet.

Gebruik taxameter niet altijd noodzakelijk

Dat de taxameter in die gevallen niet noodzakelijk is, heeft het gerechtshof te Amsterdam bepaald. Toch worden chauffeurs nog altijd ten onrechte beboet. Ook vandaag werd ik benaderd door een benadeelde taxichauffeur. Binnenkort zal de zitting bij de politierechter plaatsvinden en dan zal ook deze chauffeur de boete kunnen verscheuren.

Weigering VOG taxi chauffeur

Ook worden taxichauffeurs regelmatig beboet voor andere feiten. Denk aan een verkeersboete. Dat is nu eenmaal inherent aan het feit dat veel kilometers worden gemaakt. Dit kan problemen opleveren met het aanvragen of opnieuw verkrijgen van een VOG (verklaring omtrent gedrag). Ook in deze zaken kan Quest advocaten veel voor u betekenen. Neemt u vooral contact met ons op. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Quest advocaten heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in het bijstaan van taxichauffeurs. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan vooral contact op met een van onze advocaten voor een vrijblijvend gesprek. Bel hiervoor naar 020 – 623 45 77 of stuur een e-mail naar info@questadvocaten.nl.