Quest Advocaten is een advocatenkantoor met een algemene praktijk. Met een viertal advocaten en twee juridisch medewerkers staan wij zowel ondernemers als consumenten bij op verschillende rechtsgebieden. Hoewel de kern van onze activiteiten ziet op het civiele recht, behandelen wij ook bepaalde bestuursrechtelijke en strafrechtelijke kwesties. In de regel houden we ons bezig met adviseren, maar waar nodig wordt er uiteraard ook geprocedeerd.

Ons bedrijf is de laatste jaren groeiende en we zijn dan ook op zoek naar een nieuwe medewerker/ster die ons daarbij kan helpen.

Wat je bij ons gaat doen

In eerste instantie zul je kunnen starten als juridisch medewerker, zodat we beiden een aantal maanden de tijd hebben om te beoordelen of er sprake is van een goede match. Je zult al snel kunnen ondervinden of de advocatuur iets voor jou is, omdat je vanaf het begin af aan kunt meedraaien in lopende dossiers, contacten zult onderhouden met cliënten, adviezen en processtukken zult opstellen en, waar mogelijk, mee kunt naar zittingen.

De werkzaamheden zullen zich met name afspelen binnen het burgerlijk recht, maar je komt ongetwijfeld ook met andere rechtsgebieden in aanraking. Het is dan ook van belang dat je het leuk vindt om je te blijven ontwikkelen op verschillende gebieden.

Ook vinden wij het van belang dat je meedenkt in onze bedrijfsvoering. We staan open voor nieuwe visies en zien graag dat je je ook inzet voor de verdere groei van ons kantoor. Wanneer je bijvoorbeeld kunt meewerken aan het verbeteren van onze website is dat een pré.

Wat wij hopen dat jij ons kan bieden

Allereerst zijn we op zoek naar iemand met een masterspecialisatie burgerlijk / civiel recht. Omdat je je, zeker in het begin, zult bezighouden met het contractenrecht (onder meer incasso’s, arbeidsrecht en huurrecht) zul je enige affiniteit met de boeken 6 en 7 BW moeten hebben. Maar ook hier geldt dat je er niet voor moet terugdeinzen om op andere civiele rechtsgebieden adviezen te schrijven. Het komt in de praktijk evenwel geregeld voor dat je ook op andere rechtsgebieden werkzaam zult zijn. Je zult het dus ook leuk moeten vinden om af en toe iets anders te leren.

Daarnaast is voor ons van belang dat je zelfstandig kunt werken en makkelijk communiceert op verschillende niveaus. We zijn op zoek naar een medewerker met een goed commercieel gevoel, die begrijpt wat cliënten van ons verlangen. Daarbij moet je zelfstandig kunnen denken en niet bang zijn om je mening te geven. Ben je niet alleen een scherp jurist, maar vindt je het ook leuk om mee te denken aan de ontwikkeling van het kantoor, dan is daar zeker ruimte voor.

Wat kunnen wij jou bieden

Ben je op zoek naar een moderne werkplek in een kleine gedreven organisatie, waarbij een goede werksfeer van groot belang wordt geacht en er voldoende ruimte moet zijn voor persoonlijke ontwikkeling, dan zijn wij wellicht het kantoor dat jij zoekt.

In eerste instantie kunnen wij je een contract voor bepaalde tijd als juridisch medewerkers aanbieden. Mocht dat naar beider tevredenheid verlopen, dan zul je als advocaat-stagiair in dienst kunnen treden. Het streven is dat je dan zou instromen in de beroepsopleiding voor advocaten, die in september 2021 van start zal gaan. Voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden sluiten wij grotendeels aan bij de richtlijnen van de Orde van Advocaten.

Interesse

Sluit jouw achtergrond en interesse aan op onze wensen, dan hebben we wellicht een mooie match! Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar benjamins@questadvocaten.nl. We laten dan snel van ons horen over een eventueel vervolg.