Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Ontslag bij de politie is een complex en gevoelig onderwerp dat zowel voor de betrokken politieambtenaar als voor de organisatie grote gevolgen kan hebben. Quest Advocaten, gevestigd in Amsterdam, biedt juridische ondersteuning en begeleiding bij ontslagkwesties binnen de politie. Of u nu zelf ontslag wilt nemen of te maken krijgt met gedwongen ontslag, wij staan voor u klaar om u door dit proces te leiden.

☑ Direct contact met een advocaat

☑ Transparante tarieven

☑ Interdisciplinair advies

Procedure bij ontslag bij de politie

De procedure voor ontslag bij de politie kent verschillende stappen, afhankelijk van of het ontslag op eigen verzoek gebeurt of door de organisatie wordt opgelegd. Wanneer een politieambtenaar ontslag neemt, dient hij een formeel verzoek in bij zijn leidinggevende. Dit verzoek wordt beoordeeld en dient te voldoen aan specifieke voorwaarden. Bij gedwongen ontslag wordt de ambtenaar vaak eerst buiten functie gesteld. Deze schorsing kan tijdelijk zijn, in afwachting van nader onderzoek. Het is van groot belang dat alle stappen volgens de wettelijke procedures worden uitgevoerd om juridische complicaties te voorkomen.

Onze diensten bij ontslag bij de politie

Ons advocatenbureau biedt uitgebreide diensten aan voor politieambtenaren die te maken krijgen met ontslag. Wij begeleiden u bij ontslagprocedures, of het nu gaat om ontslag wegens wangedrag, waarbij ernstig misdragen gedrag aan de orde is, of om plichtsverzuim, waarbij de ambtenaar zijn taken niet naar behoren vervult. Ons team staat klaar om u juridisch bij te staan en ervoor te zorgen dat uw rechten worden beschermd gedurende het hele proces. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij ontslagzaken binnen de Koninklijke Marechaussee.

Maak een afspraak voor een van onze diensten

Heeft u te maken met ontslag bij de politie en heeft u behoefte aan juridisch advies? Maak dan een afspraak met Quest Advocaten voor een eerste vrijblijvend advies. Onze ervaren advocaten in ambtenarenrecht staan klaar om uw situatie te beoordelen en u te adviseren over de beste vervolgstappen. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundige juridische ondersteuning.