Incasso advocaat in Amsterdam

U zoekt een incasso advocaat in Amsterdam die uw vordering snel kan incasseren? Draag uw vordering over aan Quest Advocaten en wij zorgen dat deze snel betaald wordt. U kunt u vordering direct online indienen. Indien u uw incassovordering voor 15:00 aanlevert bij een van onze incasso advocaten, wordt uw debiteur nog dezelfde dag aangeschreven, per post en per e-mail.

Incasso door een advocaat

Een incasso vordering laten incasseren dooreen advocaat heeft grote voordelen ten opzichte van een incassobureau. Een advocaat is ten eerste niet gebonden aan een incasso limiet. Ook bedragen boven de € 25.000 kan een incasso advocaat bij de rechtbank vorderen. Een incassobureau kan dat niet.

Incassobureau of incasso advocaat? De keuze is makkelijk gemaakt.

Een incassobrief van een advocaat maakt ook veel meer indruk op uw debiteur dan een brief van een zoveelste incassobureau. Aangezien iedereen een incassobureau kan beginnen, is de wildgroei de laatste jaren groot geweest. Als gevolg is er ook veel aandacht geweest op tv en in de overige media over de misstanden. Bijna iedere wanbetaler weet onderhand dat een incasso bureau geen bevoegdheden heeft en dat iedereen een incassobureau kan beginnen.

Tarieven

Door ons geautomatiseerde incassosysteem kunnen wij tegen concurrerende tarieven een incassovordering uitvoeren. In dat opzicht krijgt u het beste van twee werelden. De prijs van een incassobureau, maar de kwaliteit van een incasso advocaat in Amsterdam. Zo bent u verzekerd van een optimale dienstverlening, geheel via de regels, voor een eerlijk tarief.

Aanpak van de incasso vordering

Vooraf kunt u bij ons aangeven op welke wijze de debiteur moet worden aangeschreven. Zo kunnen wij eerst een aanmaning versturen, maar kan het ook een goede optie zijn om direct een concept dagvaarding mee te sturen. De keuze is aan u. U wilt immers niet de verhouding met uw klant verstoren. Uiteraard kunt u een van onze incasso advocaten om een advies vragen. Zij kunnen met hun jarenlange ervaring ook beter inschatten wat in het betreffende geval de beste manier is van incasseren.

Dagvaarden

Indien een debiteur niet overgaat tot betaling van de openstaande facturen, kunnen wij ook direct overgaan tot dagvaarding. De kosten voor het opstellen van een incasso dagvaarding zijn bij ons zeer laag. Door de dagvaarding te laten betekenen bij een debiteur is de kans groot dat deze alsnog overgaat tot voldoening van de openstaande facturen. Ook dat is het voordeel van het inschakelen van een advocaat voor uw incasso vorderingen.

Het incassotraject bij Questadvocaten

Elke incasso bij ons is maatwerk. In samenspraak met u, de opdrachtgever, gaan we efficiënt maar daadkrachtig te werk. Tevoren hebben wij met u gecommuniceerd of de cliënt wel of geen prijs meer stelt op voortzetting van de relatie met de betreffende wanbetaler. Na ontvangst van de gegevens van de cliënt over de wanbetalende debiteur en een check of er algemene voorwaarden van toepassing zijn, wordt een goede sommatiebrief opgesteld. Naast de verschuldigde hoofdsom, rente worden desgewenst gelijk al de door de wanbetaler verschuldigde buitengerechtelijke incassokosten genoemd en na 14 dagen ook daadwerkelijk geclaimd. Onze aanpak is: aanmaning/sommatie, betaling binnen 14 dagen, anders laatste aanmaning/sommatie en actie.

Vervolg acties kunnen daarna bestaan uit het versturen van een (sommatie-)dagvaarding, dan wel wanneer het om substantiële bedragen gaat door het leggen van conservatoir beslag. Met dit conservatoire beslag op bijvoorbeeld bankrekeningen of een woonhuis, worden activa “geconserveerd”/veiliggesteld voor  uitwinning na de gewonnen procedure. Desnoods gaan wij over tot het indienen van een faillissementsverzoek van de debiteur.

Onze succesformule:

  • Zoveel mogelijk aan de wensen van de schuldeiser aangepaste aanpak;
  • Scherpe incassobrief met korte termijnen;
  • Indien geen betaling volgt: laatste sommatie waarbij tegelijk de buitengerechtelijke incassokosten worden geclaimd;
  • Mocht desondanks niet betaald worden: actie door middel van dagvaarding al of niet gepaard gaand met conservatoir beslag en zo nodig faillissementsaankondiging en -verzoek.

VIA incasso advocaten

Wij zijn een VIA gecertificeerd advocatenkantoor (www.via-incasso.nl). Dit certificaat wordt alleen aan incasso advocaten verstrekt die op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving. Daarbij dient een incasso advocaat die aangesloten is bij de VIA ook ieder jaar aan te tonen dat hij relevante ervaring op het gebied van incassoprocedures heeft opgedaan. Op die manier is het certificaat niet alleen gericht op de theorie, maar ook op de praktijk.

Doordat onze advocaten alles weten van incassorecht zal het indien het tot procedure komt, niet misgaan met procesrechtelijke aspecten. Zo hanteren veel incassobureaus nog verkeerde termijnen voor het innen van de buitengerechtelijke incassokosten. Door op de hoogte te blijven van het zogenaamde incassorecht, zijn uw belangen bij ons altijd goed gediend.

Zoekt u een incasso advocaat in Amsterdam?

Bel dan direct met Quest Advocaten. Wij zijn gevestigd op IJburg in Amsterdam. Onze kantoor is daardoor makkelijk te bereiken en ook de parkeer gelegenheid is goed. Neem dus contact met ons op via het onderstaande formulier of bel direct voor het indienen van uw incassovordering. Wij gaan dan nog dezelfde dag voor u aan de slag. Bel: 020 – 623 45 77.

Neem vrijblijvend contact met ons op.