Heeft u een vraag over het erfrecht en wilt u advies inwinnen van een advocaat in regio Amsterdam? Of heeft u behoefte aan hulp van een advocaat bij een probleem rondom een erfenis in Amsterdam en omgeving? In beide gevallen kunt u bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd op het gebied van erfrecht. Als u wilt weten waar u recht op heeft op grond van de wet of een testament, of als u vragen heeft over de legitieme portie of de verdeling van een nalatenschap, rekent u eveneens op ons. Wij nemen de tijd om een kosteloze inschatting te maken van uw zaak. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan, maar krijgt u wel de juridische zekerheid die u zoekt.

Voor vragen rondom erfrecht schakelt u een advocaat van ons kantoor in Amsterdam in

De juridische vragen rondom een erfenis ontstaan na het overlijden (van de langstlevende). Zo moet besloten worden om de erfenis (beneficiar) te aanvaarden of juist te verwerpen. Ook kunnen zich problemen voordoen rond de vraag of het testament rechtsgeldig is, wie als vereffenaar moet worden aangewezen en wat als de legitieme portie gezien moet worden. Een advocaat van ons kantoor in Amsterdam is op de hoogte van deze en andere aspecten van het erfrecht.

Het komt tevens regelmatig voor dat erfgenamen informatie (en bezittingen) achterhouden voor de andere erfgenamen, zodat een gedegen kennis van het burgerlijk procesrecht van essentieel belang is bij de juridische afhandeling van een probleem rondom een erfenis. Het is ook daarom van belang om u vooraf goed te laten informeren, bijvoorbeeld door een advocaat met kennis van het erfrecht, van Quest Advocaten in Amsterdam. Wij vertellen u alles over de juridische mogelijkheden én valkuilen. Een misstap in het begin van de afhandeling kan immers op een later moment tot grote problemen leiden. Met hulp bij een erfenis in regio Amsterdam van een advocaat met kennis van het erfrecht, voorkomt u deze problemen.

Welke stappen moet u zetten bij de verdeling van een nalatenschap?

Het is van groot belang om de juiste stappen te zetten bij de aanvaarding of verwerping van een nalatenschap. Met hulp bij een erfenis van een ervaren advocaat loopt u deze stappen samen door. Uiteraard ook nadat de nalatenschap aanvaard is, moet men goed nagaan welke stappen genomen moeten worden. Hieronder in het kort de stappen die u moet zetten bij de verdeling van een nalatenschap:

  1. Is er een testament? Check het centraal testamenten register als u dat niet weet.
  2. Lees of het testament een bepaalde verdeling van de nalatenschap voorschrijft. Bijvoorbeeld de wettelijke verdeling of een erfgenaam die onterfd is.
  3. Geeft het testament geen verdeling, check dan of de wettelijke verdeling van toepassing is.
  4. Betaal alle schulden en maak de nalatenschap klaar voor verdeling.
  5. Voorkom onnodige kosten, zeg huur en abonnementen op.
  6. Verdeel de nalatenschap en houd rekening met inbreng en toerekening.

U hoeft deze stappen zeker niet alleen te zetten. Een advocaat van Quest Advocaten van Amsterdam met uitgebreide kennis van het erfrecht staat u graag bij met hulp bij een erfenis.

Een advocaat met uitgebreide kennis van het erfrecht vindt u bij ons in Amsterdam

Bij Quest advocaten werken absolute specialisten op hun rechtsgebieden. Iedere advocaat van ons kantoor in Amsterdam volgt verdiepingscursussen én jaarlijkse cursussen onder meer om de meeste actuele kennis van het erfrecht in huis te hebben. Quest advocaten kenmerkt zich door een laagdrempelige manier van communiceren met de klant, zodat ook u begrijpt wat wij voor u doen. Door onze specialistische kennis te combineren met deze transparante werkwijze weet u dat uw belang in goede handen is, maar wordt u wel betrokken bij uw zaak. Voor uitgebreide hulp op maat bij een erfenis rekent u met een gerust hart op een advocaat van ons kantoor in Amsterdam, die gegarandeerd uitgebreide kennis van het erfrecht heeft.

U kunt niet alleen bij ons terecht voor hulp van een ervaren advocaat bij een erfenis

Bij Quest Advocaten in Amsterdam vindt u niet alleen een advocaat met uitgebreide kennis van het erfrecht. Onze medewerkers adviseren u ook graag over andere rechtsgebieden en specifieke onderwerpen zoals bestuurdersaansprakelijkheid. Wij staan ook voor u klaar tijdens andere moeilijke momenten in uw leven. Als u bijvoorbeeld juridische ondersteuning nodig heeft van een advocaat bij een echtscheiding, adviseren en helpen we u graag. Onze advocaten beschikken tevens over uitgebreide kennis met betrekking tot het familierecht.

Schakel een advocaat met kennis van het erfrecht in van ons kantoor in Amsterdam

Heeft u te maken met een erfenis en wilt u de hulp van een advocaat inschakelen? Of wilt u juridisch advies inwinnen met betrekking tot een andere kwestie? Bij ons in Amsterdam vindt u een advocaat die gespecialiseerd is in het erfrecht en u graag helpt. Neem gerust contact met ons op, onze advocaten helpen u graag. Bel naar 020 – 623 45 77 of stuur een e-mail naar info@questadvocaten.nl.

Neem vrijblijvend contact met ons op.