Heeft u een vraag of een probleem rondom een erfenis? Onze advocaten zijn gespecialiseerd en gecertificeerd op het gebied van erfrecht. Dus heeft u een vraag waar u recht op heeft op grond van de wet of een testament? Of heeft u vragen over de legitieme portie of de verdeling van een nalatenschap? Bel dan direct geheel vrijblijvend met onze advocaten. Wij nemen altijd de tijd om een eerste kosteloze inschatting te maken van uw zaak, zodat u niet voor onaangename verrassingen te staan komt, maar u wel de juridische zekerheid krijgt die u zoekt.

Bel ons geheel vrijblijvend en kosteloos op 020 – 623 45 77 of vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Waarom een advocaat erfrecht?

De juridische vragen rondom een erfenis ontstaan direct na het overlijden (van de langstlevende). Zo moet besloten worden om de erfenis te (beneficiar) te aanvaarden of bijvoorbeeld juist te verwerpen. Ook kunnen zich problemen voordoen rond de vraag of het testament rechtsgeldig is, wie als vereffenaar moet worden aangewezen en wat als de legitieme portie gezien moet worden.

Ook komt het regelmatig voor dat erfgenamen informatie (en bezittingen) achterhouden voor de andere erfgenamen, zodat een gedegen kennis van het burgerlijk procesrecht van essentieel belang is bij de juridische afhandeling van een probleem rondom een erfenis. Het is ook daarom van belang om u vooraf goed te laten informeren over de juridische mogelijkheden én valkuilen. Een misstap in het begin van de afhandeling kan immers op een later moment tot grote problemen leiden.

Het is dan ook van belang om de juiste stappen te zetten bij de aanvaarding of verwerping van een nalatenschap, maar uiteraard ook nadat de nalatenschap aanvaard is, moet men goed nagaan welke stappen genomen moeten worden. Hieronder in het kort de stappen die u moet zetten bij de verdeling van een nalatenschap:

  1. Is er een testament? Check het centraal testamenten register als u dat niet weet;
  2. Lees of het testament een bepaalde verdeling van de nalatenschap voorschrijft. Bijvoorbeeld de wettelijke verdeling of een erfgenaam die onterfd is.
  3. Geeft het testament geen verdeling, check dan of de wettelijke verdeling van toepassing is.
  4. Betaal alle schulden en maak de nalatenschap klaar voor verdeling.
  5. Voorkom onnodige kosten, zeg huur en abonnementen op.
  6. Verdeel de nalatenschap en houd rekening met inbreng en toerekening.

Waarom Quest advocaten?

Bij Quest advocaten werken absolute specialisten op het gebied van erfrecht. Zij volgen verdiepingscursussen én jaarlijkse cursussen om de meeste actuele kennis van het erfrecht in huis te hebben. Quest advocaten kenmerkt zich door een laagdrempelige manier van communiceren met de klant, zodat ook u begrijpt wat wij voor u doen. Door onze specialistische kennis te combineren met deze transparante werkwijze weet u dat uw belang in goede handen is, maar wordt u wel betrokken bij uw zaak.

Bel kosteloos en geheel vrijblijvend voor een eerste advies 020 – 623 45 77 of vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Neem vrijblijvend contact met ons op.