Bent u op zoek naar een advocaat op het gebied van huurrecht dan bent u bij Quest Advocaten aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen, beoordelen en uitleggen van huurovereenkomsten en staan zowel huurders, als verhuurders bij. Of het nu een woonruimte betreft of bedrijfsruimte (waaronder winkelruimte, kantoorruimte of overige ruimte). Mocht u een probleem hebben met een huurachterstand, overlast en/of achterstallig onderhoud (en gebreken), neem dan contact op, zodat wij u daarbij van dienst kunnen zijn. Ook in het kader van een beëindiging van de huurovereenkomst, al dan niet in combinatie met ontruimingsbescherming, overgang van onderneming of een indeplaatsstelling, kunnen wij u nader adviseren over uw rechten en plichten.

Waar wij u mee helpen:

Huurders
Verhuurders
  • Dringend eigen gebruik

  • Huurachterstanden

  • Ontruiming

  • Ontbinding huurovereenkomst

  • Huurprijzen

Net als bijvoorbeeld het arbeidsrecht kent het huurrecht een groot aantal open normen en is via de rechtspraak uitgemaakt hoe deze normen in concrete situaties moeten worden geïnterpreteerd. Huurrecht is derhalve ook een specialistische tak binnen de advocatuur en het is van belang om u als huurder of verhuurder tijdig te laten informeren over uw juridische positie.

Conflict met uw huisbaas

Het komt vaak voor dat een huurder een probleem met een huisbaas krijgt over gebreken aan de woning. Het is geheel van afhankelijk van het specifieke gebrek of de huisbaas verantwoordelijk is voor de gebreken of dat de huurder de gebreken dient te verhelpen. Kleine reparaties komen in beginsel voor rekening van de huurder. Maar wat als er heel veel kleine gebreken zijn, kan dit dan gezien worden als een groot gebrek en komt het in dat geval dan ook voor rekening van de huurbaas?Het antwoord op dergelijke huurvragen zijn niet eenduidig te geven en zullen per individueel geval moeten worden geanalyseerd.

Wat men vaak ziet bij een conflict met de huisbaas is dat deze niet snel geneigd zal zijn om een gebrek in de woning te verhelpen. De huisbaas heeft immers niet direct last van de gebreken en zal het geld liever willen besparen. In dergelijke gevallen dient u als huurder een dossier op te bouwen over de gebreken. U kunt de huisbaas dan voor de rechter dagen en de afweging maken of u een deel van de verschuldigde huurpenning zal verrekenen met het ongemak dat de gebreken opleveren. Deze afweging dient u in dat geval wel in redelijkheid te maken. Het is namelijk niet toegestaan de gehele huur niet meer te voldoen in het geval van een klein gebrek aan de woning.

Conflict met huurder

Het kan uiteraard ook voorkomen dat u als verhuurder van een object een probleem heeft met de huurder in een aan u toebehorende woning of bedrijfsruimte. In dat geval is het zeker raadzaam om direct een huurrecht advocaat in te schakelen van Quest Advocaten. Huurders worden immers beter bescherm dan de verhuurders. Het is in dat geval noodzaak om de juiste stappen te nemen, omdat het u anders uw belangen als verhuurder kan schaden. Zo heeft een particuliere huurder de mogelijkheid om naar de huurcommissie te stappen en daar een oordeel te verlangen over bijvoorbeeld de staat van de woning en de huurprijs.

Waarom Quest Advocaten?

Het is raadzaam om u door ons bij te laten staan als het gaat om huurrecht zaken. Door de ruime ervaring die onze advocaten op dit rechtsgebied hebben bent u zeker dat uw belangen in goede handen zijn. Het verliezen van een huurrecht zaak kan namelijk zeer verstrekkende gevolgen hebben voor zowel een huurder als verhuurder. Indien u een advocaat voor uw AirBnB zaken in Amsterdam zoekt, kunt u ook terecht bij onze specialisten.

Belt u ons op 020 – 623 45 77 of vul het formulier in. De eerste juridische analyse en het eerste advies is zoals altijd vrijblijvend en geheel kosteloos.

Neem vrijblijvend contact met ons op.