Heeft u een juridisch vraagstuk op het gebied van huurrecht of woningrecht en wenst u advies van een advocaat uit regio Amsterdam? Dan bent u bij Quest Advocaten aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen, beoordelen en uitleggen van huurovereenkomsten, alsook in het kader van juridische procedures op het gebied van het huurrecht. Onze advocaten, die gespecialiseerd zijn in het huurrecht en u meer kunnen vertellen over het woningrecht, leggen de rechten en plichten van de overeenkomsten duidelijk uit aan zowel huurder als verhuurder en zorgen voor correcte nastreving van de gemaakte afspraken.

Waar wij u mee helpen:

Huurders
Verhuurders
  • Dringend eigen gebruik

  • Huurachterstanden

  • Ontruiming

  • Ontbinding huurovereenkomst

  • Huurprijzen

Hoe komt invulling van het huurrecht tot stand en waar kan een advocaat uit Amsterdam bij helpen?

Net als bijvoorbeeld het arbeidsrecht kent het huurrecht een groot aantal open normen en is via de rechtspraak uitgemaakt hoe deze normen in concrete situaties moeten worden geïnterpreteerd. Huurrecht, en ook het woningrecht, is derhalve ook een specialistische tak binnen de advocatuur en het is van belang om u als huurder of verhuurder tijdig te laten informeren over uw juridische positie. Hierbij geven wij juridisch advies aan zowel huurder als verhuurder omtrent het huurrecht van een bedrijfsruimte in regio Amsterdam (waaronder winkelruimte, kantoorruimte of overige ruimte) of woonruimte op het gebied van woningrecht. Mocht u een probleem hebben met een huurachterstand, overlast en/of achterstallig onderhoud (en gebreken) bij een pand in regio Amsterdam, neem dan contact op met onze advocaten die gespecialiseerd zijn in het huurrecht, zodat wij u daarbij van dienst kunnen zijn. Ook in het kader van een beëindiging van de huurovereenkomst, al dan niet in combinatie met ontruimingsbescherming, overgang van onderneming of een indeplaatsstelling kunnen wij u nader adviseren over uw rechten en plichten. Ook wanneer het huurconflict met een overheidsinstantie geschiedt, hebben wij experts op het gebied van bestuursrecht in huis die u van dienst zijn.

Conflict met uw huisbaas

Het komt vaak voor dat een huurder in bijvoorbeeld Amsterdam een probleem met een huisbaas krijgt over gebreken aan de woning – dan is het logisch dat u van een advocaat wilt horen wat uw rechten zijn. Het is geheel afhankelijk van het specifieke gebrek of de huisbaas verantwoordelijk is voor de gebreken of dat de huurder de gebreken dient te verhelpen. Kleine reparaties komen in beginsel voor rekening van de huurder. Maar wat als er heel veel kleine gebreken zijn? Kan dit dan gezien worden als een groot gebrek en komt het in dat geval dan voor rekening van de huurbaas? Het antwoord op dergelijke huurvragen is niet eenduidig te geven en zal per individueel geval moeten worden geanalyseerd.

Wat men vaak ziet bij een conflict met de huisbaas is dat deze niet snel geneigd zal zijn om een gebrek in de woning te verhelpen. De huisbaas heeft immers niet direct last van de gebreken en zal het geld liever willen besparen. In dergelijke gevallen dient u als huurder een dossier op te bouwen over de gebreken bij het pand in bijvoorbeeld Amsterdam, zodat de advocaat gespecialiseerd in het huurrecht uw rechten en belangen correct kan behartigen. U kunt de huisbaas dan voor de rechter dagen en de afweging maken of u een deel van de verschuldigde huurpenning zal verrekenen met het ongemak dat de gebreken opleveren. Deze afweging dient u in dat geval wel in redelijkheid te maken. Het is namelijk niet toegestaan de gehele huur niet meer te voldoen in het geval van een klein gebrek aan de woning.

Conflict met huurder

Het kan uiteraard ook voorkomen dat u als verhuurder van een object een probleem heeft met de huurder in een aan u toebehorende woning of bedrijfsruimte. In dat geval is het zeker raadzaam om direct een huurrechtadvocaat in te schakelen van Quest Advcoaten. Huurders worden immers beter beschermd dan de verhuurders. Het is in dat geval noodzaak om de juiste stappen te nemen, omdat het anders uw belangen als verhuurder kan schaden. Zo heeft een particuliere huurder de mogelijkheid om naar de huurcommissie te stappen en daar een oordeel te verlangen over bijvoorbeeld de staat van de woning en de huurprijs.

Specialist horeca en huurrecht

Bent u horecaondernemer en wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Yuri Benjamins is een van de deskundige advocaten bij Quest Advocaten in Amsterdam die gespecialiseerd is in recht en wetgeving omtrent horeca – vragen over het huurrecht hieromtrent stelt u dus het best aan hem. En mocht u vragen hebben op het gebied van arbeidsrecht dan kunt u terecht bij Dennis Coppens. Gaat u een horecapand huren en wilt u de huurovereenkomst laten controleren door een professional? Wij staan voor u klaar. Ook voor verhuurders via AirBnB is onze advocaat hét aanspreekpunt in regio Amsterdam voor juridisch advies over het huurrecht.

Plan een gesprek in met een van onze advocaten

Het is raadzaam om u door een van onze advocaten gespecialiseerd in het huurrecht bij te laten staan als u vraagstukken heeft, bijvoorbeeld over uw woon- of bedrijfsruimte in Amsterdam of over het woningrecht na een echtscheiding. Dankzij onze ruime ervaring in dit rechtsgebied bent u bij ons in goede handen. Het verliezen van een huurrechtzaak kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor zowel een huurder als verhuurder. Neem contact met ons op om een vrijblijvend eerste gesprek in te plannen. Om juridisch advies over het huurrecht en woningrecht zo beschikbaar mogelijk te maken, is dit eerste gesprek met onze advocaat uit Amsterdam geheel gratis. Bel naar 020 – 623 45 77 of stuur een e-mail naar info@questadvocaten.nl.

Neem vrijblijvend contact met ons op.