Project omschrijving

Themis van Helvoort

Themis van Helvoort
Themis van Helvoort
Advocaat

Themis van Helvoort is sinds augustus 2021 werkzaam als advocaat bij Quest Advocaten, waar zij zich met name toelegt op het strafrecht, arbeidsrecht en ambtenarenrecht.

Themis is afgestudeerd in zowel staats- en bestuursrecht als strafrecht en heeft voor haar afstuderen een dubbelscriptie geschreven over de bestuursrechtelijke mogelijkheden van de politie om terrorisme te bestrijden, afgezet tegen het recht op privacy. Themis is direct na haar afstuderen gaan werken bij FNV Veiligheid, de juridische dienstverlener voor de vakbonden voor politie (Nederlandse Politiebond) en defensie (AFMP en Marechausseevereniging).

Binnen FNV Veiligheid heeft Themis gewerkt op veel verschillende rechtsgebieden: sociaal zekerheidsrecht, arbeidsrecht en natuurlijk het ambtenarenrecht. Binnen het ambtenarenrecht heeft zij zich met name toegelegd op disciplinaire zaken en tuchtrecht. Na tien jaar begon toch het strafrecht te kriebelen, dus lag een overstap naar Quest Advocaten voor de hand. FNV Veiligheid werkt immers al jaren met Quest Advocaten samen en zet het kantoor regelmatig in voor (straf)zaken.

Themis is vasthoudend, analytisch sterk en betrokken bij haar cliënten. Ze weet snel door te dringen tot de kern van de zaak. In haar vrije tijd leest en schrijft ze graag fictie. Ook bijt ze zich graag vast in allerhande hersenkrakers: van sudoku’s tot escaperooms en het leren van vreemde talen. Voor een lastige puzzel deinst ze niet terug!