Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Mail uw vraag

Een werknemer komt niet meer opdagen wanneer u dit wel van hem of haar verwacht. Naast dat dit voor u als werkgever een moeilijke situatie met zich meebrengt, heeft dit ook gevolgen voor directe collega’s van de werknemer. Zij moeten immers op een onverwacht moment werk overnemen. Wilt u weten wat uw rechten en plichten als werkgever zijn wanneer een werknemer niet meer komt opdagen? Onze advocaten helpen u verder.

☑ Direct contact met een advocaat

☑ Transparante tarieven

☑ Interdisciplinair advies

Uw werknemer komt niet meer opdagen – wat zijn de gevolgen?

Wanneer een werknemer niet meer komt opdagen zonder opgaaf van reden, dan heet dit werkweigering. Werkweigering is een reden voor ontslag op staande voet. Iedere individuele situatie moet echter apart beoordeeld worden, gezien het arbeidsrecht grotendeels wordt vormgegeven door de rechtspraak. Onze ontslagspecialist vertelt u graag meer over de gevolgen wanneer een werknemer niet meer komt opdagen. Onder andere de volgende vragen worden beantwoord:

Vraag advies aan een van onze gespecialiseerde advocaten

Quest Advocaten in Amsterdam is het advocatenkantoor waar heldere communicatie, oplossingsgericht werken en duidelijke tarieven de maatstaven zijn. Plan direct een vrijblijvend én kosteloos gesprek in met een van onze advocaten om de situatie omtrent uw werknemer te bespreken. Dan geven wij al direct een begrijpelijk advies over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 020 – 623 45 77 of info@questadvocaten.nl en ontdek wat u kunt doen als een werknemer niet meer komt opdagen.