Een werknemer komt niet meer opdagen wanneer u dit wel van hem of haar verwacht. Naast dat dit voor u als werkgever een moeilijke situatie met zich meebrengt, heeft dit ook gevolgen voor directe collega’s van de werknemer. Zij moeten immers op een onverwacht moment werk overnemen. Wilt u weten wat uw rechten en plichten als werkgever zijn wanneer een werknemer niet meer komt opdagen? Onze advocaten helpen u verder.
☑ Direct contact met een advocaat
☑ Transparante tarieven
☑ Interdisciplinair advies
Wanneer een werknemer niet meer komt opdagen zonder opgaaf van reden, dan heet dit werkweigering. Werkweigering is een reden voor ontslag op staande voet. Iedere individuele situatie moet echter apart beoordeeld worden, gezien het arbeidsrecht grotendeels wordt vormgegeven door de rechtspraak. Onze ontslagspecialist vertelt u graag meer over de gevolgen wanneer een werknemer niet meer komt opdagen. Onder andere de volgende vragen worden beantwoord:
- Bent u als werkgever verplicht om door te betalen na het ontslag?
- Welke vergoedingen zijn van toepassing indien ontslag op staande voet niet mogelijk is?
- Wat zijn de gevolgen voor de werknemer zelf?
Vraag advies aan een van onze gespecialiseerde advocaten
Quest Advocaten in Amsterdam is het advocatenkantoor waar heldere communicatie, oplossingsgericht werken en duidelijke tarieven de maatstaven zijn. Plan direct een vrijblijvend én kosteloos gesprek in met een van onze advocaten om de situatie omtrent uw werknemer te bespreken. Dan geven wij al direct een begrijpelijk advies over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 020 – 623 45 77 of info@questadvocaten.nl en ontdek wat u kunt doen als een werknemer niet meer komt opdagen.